Agnolotti s plnkou zo šťuky

  autor   2069x

Suroviny:

400 g rezancového cesta. Plnka: 250 g filé zo šťuky
1 vajce
pár kvapiek worcestrovej omáčky
2 lyžice maizeny
2 lyžice múky
2 lyžice citrónovej šťavy
pol zväzku zelenej petržlenovej vňate
pol zväzku kôpru
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 1 šálka nastrúhaného parmezánu
200 ml smotany
50 g masla (alebo tuku)
200 ml bieleho vína
50 g múky
250 ml mäsového vývaru
Podravka.

Postup:

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, povykrajujeme malé hviezdičky a necháme ich obschnúť asi na 10 minút. Filé zo šťuky pomelieme v mlynčeku na mäso a dáme do misy. Pridáme vajce, múku, maizenu, prebraté a umyté, nadrobno nasekané vňate a vypracujeme hladkú hmotu. Ochutíme citrónovou šťavou a worchestrovou omáčkou. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Hmotu dáme na polovicu každej hviezdičky z cesta a okraje natrieme vodou. Zakryjeme druhou polovicou cesta a okraje dobre pritlačíme. Agnolotti varíme v slanej vode asi 5 až 10 minút (podľa veľkosti). Na omáčku rozpálime v hrnci maslo a primiešame múku. Zalejeme mäsovým vývarom, bielym vínom a smotanou a uvaríme omáčku. Opatrne primiešame nastrúhaný syr, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a vegetou. Agnolotti necháme dobre odkvapkať, dáme na taniere, polejeme omáčkou a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus