Bravčové závitky I.

  autor   4911x

Suroviny:

400 g bravčového mäsa zo stehna
100 g šunky
60 g nastrúhaného syra
2 lyžice kečupu
1 cibuľa
2 sterilizované uhorky v sladkokyslom náleve
20 g hladkej múky
40 g tuku
1 čajová lyžička mletej rasce
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na rezne a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Na hrubšie plátky nakrájanú šunku (alebo šunkovú salámu) nakrájame na malé kocky, pridáme nastrúhaný syr, nakrájané uhorky a kečup. Všetko dobre premiešame. Vzniknutou zmesou naplníme pripravené rezne, zvinieme ich a spojíme ihlicami, aby nevytiekla plnka. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme mäso a zo všetkých strán opražíme. Posypeme rascou, podlejeme a domäkka udusíme. Šťavu zahustíme múkou a chvíľu povaríme. Podávame so zemiakovou kašou alebo s dusenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus