Bulharská kapusta

  autor   2226x

Suroviny:

1 stredná hlávka kapusty
2 väčšie cibule
1 bobkový list
3 stredne veľké mrkvy
4 papriky (2 zelené
2 červené)
5 paradajok (môžu sa olúpať) hlávka cesnaku (4-5 strúčikov)
500 g kuracích alebo morčacích pÅ•s
2–3 dl zeleninového vývaru (bujón)
soľ
olivový olej
čierne korenie
vegeta
majoránka
petržlenová vňať
1 téglik sladkej smotany alebo biely jogurt

Postup:

Kapustu a papriku nakrájame na prúžky a olúpeme paradajky. Potom ich nakrájame na kocky, cesnak na plátky a cibuľu na mesiačiky, nastrúhame mrkvu. Všetko dáme do väčšieho hrnca a podlejeme bujónom, dochutíme vegetou a posolíme. Mäso prudko opečieme na cibuľke a olivovom oleji, dochutíme a pridáme k uvarenej zelenine. Všetko potom ešte podusíme do mäkka. Na záver pridáme smotanu alebo biely jogurt a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s čiernym chlebom alebo parenou knedľou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus