Debrecínske párky I.

  autor   2146x

Postup:

Na množstvo asi 10 kg použijeme asi 5 kg bravčových bôčikov, 2.5 kg chudých bravčových lopatiek a 2.5 kg tuhšieho, ale krehkého prátu. Mierne solené, odležané bôčiky najprv zbavíme kostí a kož a nakrájame na drobné kocky alebo pomelieme s chudým bravčovým mäsom (tiež odležaným) na hrubšej mreži (asi 6 mm). Všetko dobre spojíme prátom na poloriedku, ale dobre držiacu masu. Okorenené plníme do širších bravčových čriev a robíme párky po 80 až 100 g. Úime ako ostatné párky. Pomer: 50 % bravčových bôčikov, 25 % chudého bravčového mäsa, 25 % prátu. Prísady na 1 kg: 0.5 g cesnaku, 2 g mletého korenia, 2 g mletej sladkej červenej papriky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus