Držková polievka I.

  autor   3484x

Suroviny:

500 g kuchynsky upravených teľacích držiek
100 g prerastenej údenej slaniny
200 ml bieleho vína
100 g zeleru
2 mrkvy
1 malý pór
1 cibuľa
4 lyžice olivového oleja
1000 ml mäsového vývaru
1 bobkový list
3 klinčeky
3 lyžice ovocného octu
šťava z pol citróna
trochu cukru
zväzok pažítky
trocha kôpru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Dobre umyté držky nakrájame na tenké prúžky, vložíme do vriacej, osolenej vody na 5 minút, vyberieme a ešte raz umyjeme. Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom nadrobno nakrájanú slaninu. Pridáme držky a opražíme. Spolu s držkami opražíme aj očistenú, umytú a nakrájanú zeleninu. Zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Ochutíme bobkovým listom a klinčekmi a prikryté varíme na miernom ohni asi 50 minút. Nakoniec osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme octom, citrónovou šťavou a cukrom, posypeme nakrájanou pažítkou a kôprom a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus