Dusené bravčové mäso na červenej kapuste

  autor   4231x

Suroviny:

600 g bravčového pleca
50 g masla
1 hlávka červenej kapusty
10 zemiakov
50 g bravčovej masti
800 ml mäsového vývaru
na hrot noža mletého bieleho korenia
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a opečieme na rozohriatej masti zo všetkých strán dozlata. Prilejeme horúci mäsový vývar, prikryjeme pokrievkou a pomaly dusíme asi 45 minút. Potom k mäsu pridáme červenú kapustu, nakrájanú na rezance, očistené a rozštvrtené zemiaky, osolíme a prikryté varíme ešte pol hodiny. Mäkké mäso vyberieme a zmes v hrnci dôkladne premiešame, pričom zemiaky trocha popučíme. Nakoniec primiešame maslo, podľa chuti dosolíme a okoreníme mletým bielym korením. Pri podávaní uložíme na kapustovo - zemiakovú zmes mäso nakrájané na kocky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus