Dusené hongkongské hovädzie mäso

  autor   2819x

Suroviny:

450 g hovädzieho filé (nakrájaného na rezance veľkosti zápalky)
1 lyžica ryžového vína (alebo suchého sherry)
4 čerstvé paradajky (nakrájané na tenké polmesiačiky)
220 g mrkvy (očistenej a nakrájanej na rezance dlhé 5 cm)
2 lyžice svetlej sójovej omáčky
1 olúpaná cibuľa (nakrájaná na plátky)
2 lyžice oleja
2 lyžice vody
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na tenké plátky)
2 čajové lyžičky prírodného cukru
pol čajovej lyžičky mletého korenia piatich vôní
soľ.

Postup:

Vo woku rozpálime olej a v priebehu asi 4 minút opražíme hovädzie mäso. Pridáme cibuľu, ďumbier, paradajky a mrkvu. Za stáleho miešania pražíme asi 3 minúty. Pridáme cukor, korenie piatich vôní, sójovú omáčku, víno a vodu. Podľa chuti osolíme a povaríme na miernom plameni asi 10 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus