Fazuľová nátierka s reďkovkou

  autor   1815x

Suroviny:

250 g fazule
3 trojuholníky syrokrému (alebo ľahko rozotierateľného taveného syra)
1 zväzok reďkoviek
100 g rastlinného nátierkového masla
2 lyžice ochutenej majonézy (alebo tatárskej omáčky)
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Vložíme do misky a pridáme rastlinné nátierkové maslo, rozotretý syrokrém, umytú a očistenú, na hrubo nastrúhanú reďkovku a 2 lyžice ochutenej majonézy. Všetko dôkladne premiešame, čím nám vznikne lahodná nátierka. Natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Je vhodná aj ako nátierka na chuťovky. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus