Francúzska slepačia polievka

  autor   3294x

Suroviny:

1 menšia sliepka
50 g masti
1200 ml riedkeho hydinového vývaru
200 ml dezertného červeného vína
4 plátky sendviča (1 žmľa)
korenie ďumbier
1 lyžica citrónovej šťavy
zelená petržlenová vňať
kúsok škorice
soľ.

Postup:

Rozporciovanú sliepku prudko opečieme na rozohriatej masti zo všetkých strán. Zalejeme riedkym hydinovým vývarom, dezertným vínom, okoreníme ďumbierom a kúskom škorice. Osolíme a uvaríme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, vykostíme, nakrájame a rozdelíme do tanierov. Polievku precedíme, ochutíme citrónovou šťavou a podávame s kúskami sendviča, ktoré sme nasucho opiekli. Dochutíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus