Gaštanové krokety

  autor   1772x

Suroviny:

1 vajce
4 žĺtky
200 ml sladkého mlieka
400 g jedlých gaštanov
2 lyžice hladkej múky
olej
50 g strúhanky
1 balíček vanilkového cukru
soľ.

Postup:

Gaštany nakrojíme a varíme vo vode asi 20 až 30 minút. Potom ich vyberieme, olúpeme a varíme znovu v osolenom mlieku na miernom ohni, až kým sa mlieko nevyvarí. Premiešame s vanilkovým cukrom, pretlačíme cez kovové sito na pomúčenú dosku, pridáme maslo, žĺtky a všetko spolu spracujeme. Z cesta vyvaľkáme šúľance, ktoré obalíme rozšľahaným vajcom, strúhankou a vypražíme na oleji dozlata. Podávame teplé.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus