Hovädzí perkelt

  autor   4051x

Suroviny:

400 g hovädzieho mäsa
250 ml kyslej smotany
4 paradajky
2 zeleninové papriky
4 lyžice oleja
2 cibule
40 g hladkej múky
citrónová šťava
mäsový vývar
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Za stáleho miešania opražíme v rozpálenom oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, speníme a zaprášime múkou. Opražíme a odstavíme. Potom primiešame mletú papriku a soľ. Podlejeme mäsovým vývarom, pridáme na rezance nakrájané papriky a zakryté dusíme. Neskôr pridáme olúpané a očistené paradajky a udusíme domäkka. Primiešame smotanu, privedieme do varu, odstavíme a podľa chuti pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus