Hovädzie mäso na zelenine na čínsky spôsob

  autor   2642x

Suroviny:

500 g hovädzieho mäsa zo sviečkovice
4 lyžice ryžového vína
zeler
4 mrkvy
1 uhorka
3 cibule
2 bielky
4 lyžice kukuričnej múky
4 lyžice oleja
4 lyžice vody
na hrot noža cukru
ďumbier
citrón na ozdobenie
mleté čierne korenie.

Postup:

Mäso nakrájame na tenké prúžky, zeler a olúpanú mrkvu na malé kocky, olúpanú uhorku na tenké kolieska a cibuľu nadrobno. Mäso premiešame s bielkom, v ktorom sme rozmiešali polovicu kukuričnej múky, a opražíme na rozpálenom oleji niekoľko minút. Potom pridáme pripravenú zeleninu, druhú polovicu kukuričnej múky spolu s vodou, vínom a ostatnými prísadami a za stáleho miešania povaríme ešte asi 5 minút. Podávame tak, ž do hlbšej misy dáme najprv zeleninu, na ňu uložíme mäso a ozdobíme ho kolieskami citróna.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus