Hovädzie mäso nakyslo I.

  autor   3801x

Suroviny:

600 g hovädzieho stehna
1 kyslá smotana
300 g koreňovej zeleniny (mrkva
petržlen
zeler)
2 cibule
olej
1 lyžica octu
hladká múka
bobkový list
nové korenie
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Natenko vyklepané, osolené a okorenené mäso z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji. Mäso vyberieme, vo výpeku podusíme cibuľu, pridáme rezne, podlejeme vodou a dusíme domäkka asi 20 minút. Medzitým si nastrúhame mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme bobkový list, nové korenie, vložíme na mäso, podlejeme vodou a dodusíme. Primiešame smotanu s lyžíc s múky a touto zmesou zalejeme mäso. Odokryté necháme ešte chvíľu dodusiť. Nakoniec pridáme do mäsa 1 čajovú lyžičku octu. Podávame s knedľou, varenou cestovinou, prípadne so zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus