Hovädzie mäso nakyslo II.

  autor   1846x

Suroviny:

750 g zadného hovädzieho mäsa
250 ml červeného vína
1 cibuľa
100 g mrkvy
150 g zeleru
1 pór
hrsť hrozienok
50 g bravčovej masti
2 klinčeky
5 borievok
trocha masoxu
trocha octu
5 zrniek čierneho korenia
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Zeleninu očistíme, umyjeme, nakrájame a vložíme do hrnca. Pridáme 500 ml vody, nakrájanú cibuľu, klinčeky, bobkový list, celé čierne korenie, borievky, červené víno, ocot a dobre povaríme. Potom marinádu necháme vychladnúť, zalejeme ňou mäso, prikryjeme ho a necháme takto naložné najmenej päť dní, pričom ho častejšie obraciame. Dobre odležané mäso vyberieme z marinády, necháme odkvapkať, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, a rýchlo opečieme na masti zo všetkých strán. Potom pridáme mrkvu, zeler a pór spolu s časťou marinády a udusíme za občasného podliatia marinádou domäkka. Udusené mäso vyberieme, necháme odkvapkať a odložíme na teplé miesto. Omáčku pretrieme, zamiešame do nej hrozienka, podľa potreby ju rozriedime marinádou a povaríme ešte asi 5 minút. Trocha masoxu rozmiešame v teplej vode, zamiešame do omáčky, zohrejeme ju a prípadne ešte dosolíme alebo okoreníme mletým čiernym korením. Mäso pred podávaním nakrájame na plátky. Podávame so zemiakmi. Omáčku podávame osobitne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus