Hovädzie plátky na červenom víne

  autor   2635x

Suroviny:

400 g hovädzieho mäsa
60 g údenej slaniny
200 ml červeného vína
50 g zeleného hrášku
1 lyžica nastrúhaného medovníka
1 lyžica ovsených vločiek
citrónová šťava
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na plátky. Jemne naklepeme, okoreníme a osolíme. Slaninu nakrájame na kúsky a rozpražíme. Pridáme plátky mäsa a opečieme. Podlejeme vínom a domäkka udusíme. Podľa potreby podlievame vodou alebo mäsovým vývarom. Keď je mäso polomäkké, pridáme hrášok, medovník a ovsené vločky. Dodusíme. Podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou. Podávame s dusenou ryžou a čalamádou. Zapíjame červeným vínom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus