Huspenina s majonézou

  autor   2936x

Suroviny:

1000 g bravčového mäsa z hlavy
250 g bravčového mäsa z kolena
2 kyslé uhorky
2 cibule
ocot
1 bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso z hlavy a kolena uvaríme domäkka v osolenej a okorenenej vode, do ktorej sme pridali olúpanú cibuľu nakrájanú na štvrťky. Potom mäso vyberieme, vykostíme, nakrájame na menšie kúsky, pridáme nakrájané kyslé uhorky a uložíme do misy, ktorú sme vyplákli studenou vodou. Mäso zalejeme 500 ml vývaru, v ktorom sme ho varili a z ktorého sme pozberali tuk (vývar pred zaliatím mäsa ochutíme octom). Misu odložíme do chladničky, aby huspenina dobre stuhla. Podávame s majonézou a chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus