Jablková štrúdla

  autor   5455x

Suroviny:

lístkové cesto 1ks
1kg jabĺk
strúhanka
2ks škoricový cukor
2ks vanilkový cukor
1ks vajce
tvaroh 1 balenie
hrozienka podľa chuti.

Postup:

Jablká ošúpeme , zbavíme sa jadier, prdáme vanilkový a škoricový cukor a uvaríme do mäka. Do teplích uvarených jabĺk pridáme hrudkový tvaroh a hrozienka. Dobre premiešame a necháe chladnúť. Cesto rozvaľkáme a rozdelíme na dva rovnaká diely.Uvarené jablká necháme vychladnúť. Na jeden diel cesta rozmiestnime jablká a zavinieme. Tebto postup zopakujeme aj pri druhom diely. Potrieme rozšľahaným vajcom a necháme zapiecť. upečený koláč vyberieme z rúry prikryjee utierkov a necháme vychladnúť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus