Jahňacie mäso s paradajkami I.

  autor   1998x

Suroviny:

600 g jahňacieho stehna
paradajkový pretlak (prípadne paradajky)
zemiaky
200 g ryž
2 cibule
cesnak
ocot
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso starostlivo očistíme, odstránime loj a blany. Oparíme v slabej octovej vode a v studenej vode dobre umyjeme. Mäso nakrájame na plátky, osolíme a v rozpálenej masti rýchlo opečieme. Zriedime vývarom a necháme dusiť. Podľa potreby podlievame. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, 2 lyžice petržlenovej vňate, 1 až 2 lyžice paradajkového pretlaku a soľ. V šťave udusíme niekoľko zemiakov. Posolenú ryžu udusíme na masti s nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus