Jahňacie stehno na švédsky spôsob

  autor   2969x

Suroviny:

600 g jahňacieho stehna. Na marinádu: 1 šľahačková smotana
červené víno
252 g koreňovej zeleniny (mrkva
petržlen
zeler
karfiol)
cesnak
ocot
tuk
nové korenie
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Urobíme marinádu a jahňacie stehno v nej marinujeme asi 12 hodín. Nasolené stehno opekáme na tuku asi 45 minút domäkka. Zeleninu očistíme, nakrájame na veľké kusy a uvaríme v slanej vode. Potom si pripravíme bešamelovú omáčku. Servírujeme 2 plátky pečenej jahňaciny, celé kusy koreňovej zeleniny a mäso zalejeme pripravenou omáčkou. Podávame s uvarenými zemiakmi v šupke posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus