Jaternicová polievka

  autor   2711x

Suroviny:

200 g krvi
200 g varených krúp
vývar z kostí a cibule
cesnak
majorán
mleté nové korenie
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Do vriaceho vývaru z kostí, prípadne z mäsa alebo z varených mastných výrobkov a cibule pozvoľna a za stáleho miešania primiešame uvarené, krvou dostatočne sfarbené krúpy a všetko dokonale prevaríme. Pridáme pomletý cesnak, polievku osolíme a okoreníme. Krv v polievke musí byť dostatočne prevarená. Polievku nie je vhodné skladovať, treba ju spotrebovať ešte v ten istý deň.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus