Jemenská kapusta

  autor   2200x

Suroviny:

1 hlávka bielej kapusty
150 g ryž
2 strúčiky cesnaku
margarín na vymastenie misy
soľ. Plnka: 500 g pomletého hovädzieho mäsa
1 cibuľa
1 lyžica oleja
trocha oregana (alebo majoránu)
mleté čierne korenie. Omáčka: 50 g masla
500 g paradajok
1 strúčik cesnaku
šťava z 1 citróna
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Prebratú a prepláchnutú ryžu vsypeme do vriacej osolenej vody a varíme na miernom ohni asi 15 minút. Kapustu povaríme v osolenej vode asi 10 minút, vyberieme, necháme odkvapkať, jednotlivé listy opatrne oddelíme a rozložíme na dosku. Každý list potrieme popučeným cesnakom, naplníme plnkou, stočíme, konce zahneme a závitky urovnáme do vymastenej ohňovzdornej misy na kapustné listy, ktorými sme vyložili dno misy. Nakoniec závitky zalejeme pripravenou omáčkou, misu zakryjeme a zapekáme v mierne vyhriatej rúre asi 90 minút. Plnka: Na oleji opražíme cibuľu nasekanú nadrobno, pridáme pomleté mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, oreganom alebo majoránom a premiešame. Nakoniec do plnky zamiešame uvarenú ryžu a zvyšné kapustné listy nakrájané na kúsky. Omáčka: Paradajky sparíme vriacou vodou, olúpeme, zbavíme jadier, rozštvrtíme a opražíme na roztopenom masle. Potom pridáme citrónovú šťavu, cesnak rozotretý so soľou a dusíme asi 10 minút. Hotové ochutíme mletým čiernym korením a cukrom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus