Kačica na ananáse

  autor   3705x

Suroviny:

1 kačica
100 g masla
hrnček ananásu nakrájaného nadrobno (najlepšie čerstvého)
100 ml ananásovej šťavy
300 ml dezertného vína
1 lyžica oleja
šťava z polovice citróna
nastrúhaná kôra a šťava z 1 pomaranča
na hrot noža mletého bieleho korenia
soľ.

Postup:

Kačicu vypitveme, rozštvrtíme a dáme na pekáč. Prilejeme olej, ananásovú šťavu a víno, posypeme soľou a mletým bielym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 1 hodinu (podľa veľkosti kačice). Počas pečenia často polievame vypečenou šťavou. Do masla zamiešame pomarančovú šťavu, prilejeme vypečenú šťavu z kačice, premiešame, pridáme podľa potreby vodu a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Nakoniec do omáčky zamiešame pomarančovú kôru a nakrájaný ananás. Omáčku podávame osobitne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus