Karfiol na taliansky spôsob

  autor   3529x

Suroviny:

1 väčší karfiol
30 g parmezánu (ementálu)
1 lyžica octu
2 lyžice oleja
3 strúčiky cesnaku
1 malá konzerva paradajkového pretlaku
1 zeleninová paprika
2 lyžice mäsového vývaru
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Karfiol očistíme a dáme do osolenej vriacej vody s octom. Varíme na miernom plameni 10 až 12 minút. Cesnak rozotrieme so soľou, speníme na rozpálenom oleji a pokvapkáme vodou, aby nezhorkol. Pridáme zelenú petržlenovú vňať, paradajkový pretlak a mäsový vývar. Okoreníme a povaríme. Zelenú papriku zbavíme jadrovníkov a nasekáme. Polovicu primiešame k paradajkovému pretlaku a takto pripravenou omáčkou polejeme uvarený, ešte horúci karfiol, ktorý ešte posypeme nastrúhaným syrom a druhou polovicou nasekanej papriky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus