Klobásová roláda

  autor   2853x

Suroviny:

700 g bôčika
400 g chudého hovädzieho z krku. Môžme použiť aj bravčové plece alebo stehno.

Postup:

Deň pred prípravou mäso nakrájame na plátky a každé osobitne nasolíme. Na bravčové mäso dáme na 1000 g 20 g soli a na hovädzie 25 g soli. Na druhý deň najemno pomelieme. Potom pridáme koreniny: 5 g čierneho korenia, 5 g štipľavej červenej papriky, 10 g mletej rasce, 15 g sladkej papriky, 2 stredne veľké strúčiky cesnaku. Všetko dobre premiešame. Dochutíme. Potom vymiesime rukami, aby sa zmes dobre spojila, vyformujeme roládu, dáme na plech, podlejeme vodou a dáme do predhriatej rúry. Pečieme pri nižšej teplote. Podávame teplé alebo ako studený nárez. K teplej roláde sa výborne hodia uvarené zemiaky. K chladnej čierny chlieb a zeleninový šalát

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus