Košická pochúťka I.

  autor   2719x

Suroviny:

500 g bravčového karé
40 g cibule
30 g múky
40 g masti
20 g masti
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Z bravčového karé nakrájame kotlety a osušíme. Na mastnej strane ich 2 razy slabo narežme (pri dusení sa nesmú krútiť). Potom ich naklepeme, posolíme, okoreníme, obalíme v múke a z oboch strán prudko opečieme. Opečené kotlety kladieme do väčšej panvice na masť, v ktorej je opražná cibuľa a trocha rasce. Zalejeme vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou a kotlety dusíme na miernejšom ohni, kým nezmäknú. Mäkké naukladáme na misu, ozdobíme ich venčekom z udusenej ryž, trocha polejeme precedenou šťavou (zvyšok podávame v omáčniku).

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus