Košická pochúťka II

  autor   2575x

Suroviny:

500 g bravčového karé
kyslá smotana
40 g cibule
30 g múky
40 g masti
20 g masti
mletá červená paprika
soľ.

Postup:

Z bravčového karé nakrájame kotlety a osušíme. Na mastnej strane ich 2 razy slabo narežme (pri dusení sa nesmú krútiť). Potom ich naklepeme, posypeme paprikou, posolíme, obalíme v múke a z oboch strán prudko opečieme. Opečené kotlety kladieme do väčšej panvice na masť, v ktorej je opražná cibuľa a trocha rasce. Zalejeme vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou a kotlety dusíme na miernejšom ohni, kým nezmäknú. Mäkké kotlety zalejeme kyslou smotanou, v ktorej ich chvíľu necháme povrieť. Potom ich poukladáme na misu a polejeme precedenou šťavou. Podávame s dusenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus