Kotlíkový srnčí guláš na tikvešský s

  autor   5808x

Suroviny:

800 g srnčieho (alebo zajačieho mäsa)
150 g slaniny
2 mrkvy
1 zeler
2 veľké paradajky (alebo 1 lyžica paradajkového pretlaku)
2 cibule
3 feferónky
1 lyžica múky
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso dáme cez noc do marinády. Na druhý deň ho vyberieme, nakrájame na kocky a opečieme na oleji dozlata. Potom ho vyberieme a na oleji po opekaní opražíme cibuľu, mrkvu a zeler, všetko nakrájané nadrobno. K zelenine pridáme plátky slaniny a postupne prilievame marinádu. Do šťavy vložíme mäso a udusíme domäkka. Počas dusenia pridávame paradajky nakrájané na plátky, feferónky (podľa chuti), mletú červenú papriku, soľ a mleté čierne korenie. 5 minút pred koncom varenia zhustíme šťavu múkou rozmiešanou vo vode. Mäso podávame s chlebovými knedľami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus