Krambambuli

  autor   3151x

Suroviny:

1000 ml rumu
2000 ml prevareného vína
100 g rozličného kandizovaného ovocia
25 g hrozienok
50 g vykôstkovaných datlí
kandizovaná pomarančová kôra
50 g orechových jadier
sušené vykôstkované slivky
šťava z 2 pomarančov a 2 citrónov
1000 g kockového cukru
klinčeky
škorica
citrónová kôra.

Postup:

Do veľkej ohňovzdornej misy, ktorú postavíme na stôl, dáme kandizované ovocie, hrozienka, datle, nakrájanú kandizovanú pomarančovú kôru, orechové jadrá a vykôstkované sušené slivky. Na misu položíme hustý drôtený rošt, naň rozložíme kockový cukor, hodne pokvapkáme rumom a zapálime. Zapálený alkohol musí horieť a roztopený pálený cukor kvapkať do misy s ovocím. Všetko sa to robí priamo na jedálenskom stole, preto môžme pre väčší efekt zhasnúť svetlo. Keď sa všetok cukor roztopil, rošt odstránime, do misy vlejeme prevarené víno, do ktorého sme pri varení pridali škoricu, klinčeky, nastrúhanú citrónovú kôru, citrónovú a pomarančovú šťavu, trocha premiešame a ihneď nalievame do pohárov.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus