Krémová polievka z kurčaťa

  autor   2989x

Suroviny:

1 menšie kurča
40 g masla
250 ml smotany
1 čerstvý žĺtok
100 g koreňovej zeleniny
muškátový kvet
50 g hladkej múky
zelená petržlenová vňať
2 až 3 zrnká čierneho korenia
soľ.

Postup:

Očistené a umyté kurča rozdelíme na 4 časti. Vložíme do osolenej vody (asi 1200 ml), okoreníme a na miernom ohni varíme asi 45 minút. Potom kurča vykostíme a mäso nadrobno nakrájame. Z múky a masla pripravíme bledú zápražku, ktorú rozriedime vývarom. Varíme asi 20 minút, zalejeme zvyšným precedeným vývarom, pridáme očistenú a nastrúhanú zeleninu a dovaríme. Ochutíme mletým muškátovým kvetom a primiešame smotanu, v ktorej sme rozšľahali žĺtok. Podávame s nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti môžme podávať aj s uvareným hráškom alebo udusenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus