Kúpeľné hody

  autor   2277x

Suroviny:

600 g vareného hovädzieho mäsa
40 g slaniny
2 vajcia
3 cibule
80 g masti
4 až 5 lyžíc strúhanky
majorán
mletá červená paprika
soľ.

Postup:

Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme dozlata na masti a slanine a primiešame mleté varené hovädzie mäso. Podľa potreby podlejeme vodou (alebo vývarom). Osolíme, okoreníme a primiešame strúhanku. Chvíľu podusíme a nakoniec pridáme 2 vajcia (alebo 3 bielky). Podávame so zemiakmi a s kapustou. Na tento pokrm môžme použiť aj baranie mäso alebo iné zvyšky mäsa. Ak chceme zvýrazniť chuť, pridáme 70 g surovej pečene a dochutíme cesnakom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus