Kurča Chow Mein

  autor   2704x

Suroviny:

170 g kuracieho mäsa (nakrájaného nadrobno)
1 lyžica ryžového vína (alebo suchého sherry)
50 g húb (nakrájaných na plátky)
450 g vaječných rezancov alebo špagiet (nalámaných na malé kúsky)
2 lyžice svetlej sójovej omáčky
3 nasekané jarné cibuľky
1 cibuľa (olúpaná a nakrájaná na malé kúsky)
2 strúčiky cesnaku (olúpané a nakrájané na kúsky)
4 lyžice oleja
štipka Glutasolu
1 čajová lyžička cukru
6 lyžíc kuracieho vývaru
soľ podľa chuti.

Postup:

Rezance uvaríme v osolenej vode. Precedíme ich a opláchneme studenou vodou. Znovu ich precedíme a pridáme 2 lyžice oleja. Dobre ich premiešame, aby sa jednotlivé rezance navzájom nelepili. Vo woku zohrejeme 2 lyžice oleja a cibuľu a cesnak pražíme asi 2 minúty. Pridáme kurča a za stáleho miešania oprážame asi 3 minúty. Pridáme huby. Pokvapkáme vínom a sójovou omáčkou, posypeme cukrom, Glutasolom a podľa chuti osolíme. Zmes pražíme, až je takmer suchá. Pridáme rezance a dobre miešame, aby sa všetko premiesilo. Pokvapkáme vývarom a znovu zohrejeme, až sa tekutina vyvarí. Podávame s chilli omáčkou a tmavou sójovou omáčkou. Ku kúskom kurčaťa môžme pridať 50 g zelených fazuliek nakrájaných na plátky, 50 g hrášku alebo 50 g nadrobno nakrájanej mrkvy.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus