Kurča na francúzsky spôsob

  autor   2305x

Suroviny:

1 kurča
soľ
mleté čierne korenie
60 g oleja
100 g cibule
2 strúčky cesnaku
vývar z kostí
250 g zelenej papriky
200 g rajčiakov
1 dl bieleho vína
zelenú petržlenovú vňať.

Postup:

Umyté kurča rozštvrtíme, osolíme a okoreníme. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme rozotretý cesnak a podlejeme horúcim vývarom. Potom pridáme umytú a na rezance pokrájanú papriku, štvrťky rajčiakov, podlejeme vínom a dodusíme. Hotové posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame so šampiňónovou ryžou alebo s varenými zemiakmi a so šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus