Marcipánový koláč

  autor   4685x

Suroviny:

100 g marcipánovej hmoty
6 vajec
250 g mäkkého masla
250 g cukru
l lyžičku kypriaceho prášku
100 g mletých mandlí
100 g polohrubej múky
100 g celozrnnej múky.
Okrem toho:
tuk na vymastenie formy
mandľové lupienky
práškový a vanilínový cukor na posypanie.

Postup:

1. Rúru na pečenie predhrejeme na teplotu 200 °C. Formu na bábovku natrieme tukom a posypeme mandľovými lupienkami. Marcipánovú masu nakrájame na drobné kúsky.
2. Vajcia s maslom, cukrom, kypriacim práškom a nakrájanou marcipánovou masou vymiešame do peny.
3. Obidva druhy múky zmiešame a po lyžiciach pridávame do masy. Prisypeme mleté mandle, premiešame. Naplníme formu na pečenie.
4. Koláč pečieme pri teplote 180 °C asi 55 minút.
5. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus