Mäso zapečené s kapustou

  autor   2820x

Suroviny:

500 g bravčového
teľacieho a údeného mäsa
maslo
1 pohár červeného dezertného vína
50 ml vodky
500 g kyslej kapusty
500 g čerstvej kapusty
sušené hríby
2 jablká
1 cibuľa
bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Na masle opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme bravčové mäso nakrájané na kocky a udusíme. Medzitým povaríme v osolenej vode čerstvú kapustu nakrájanú na rezance, pridáme nakrájané teľacie mäso a prikryté spolu udusíme. Zvlášť povaríme kyslú kapustu spolu s údeným mäsom, so všetkými koreninami, sušenými hríbami a kolieskami jabĺk. Do pekáča vložíme najprv podusené bravčové mäso, potom uvarenú čerstvú kapustu s teľacím mäsom a nakoniec kyslú kapustu s údeným mäsom. Všetko opatrne premiešame, podľa chuti ešte okoreníme, dosolíme a pomaly dusíme na miernom ohni, až kým všetko mäso nezmäkne. Odstavíme z ohňa, prilejeme víno, vodku a premiešame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus