Mätové rezance so smotanovou omáčkou

  autor   1868x

Suroviny:

250 g varenej šunky
pol šálky nastrúhaného parmezánu
1 šálka sladkej pochúťkovej smotany
1 pohár smotany
400 g rezancov s mätovou príchuťou
malá konzerva zeleného hrášku
malá konzerva mrkvy
1 cibuľa
4 lyžice olivového oleja
zväzok pažítky
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
trocha vegety
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Olej rozpálime na panvici, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme do sklovita. Pridáme šunku nakrájanú na rezance a krátko opražíme. Hrášok a mrkvu necháme dobre odkvapkať a pridáme k šunke. Prilejeme pochúťkovú i obyčajnú smotanu, pridáme syr a uvaríme omáčku. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom a vegetou. Rezance varíme v slanej vode asi 10 až 15 minút. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Upravíme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme nakrájanou pažítkou a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus