Morčacie stehná so zeleninou

  autor   4789x

Suroviny:

8 morčacích stehien
6 karotiek
2 malé cukety
100 g zeleru
štipka sušeného tymianu a rozmarínu
1 viazanička petržlenovej vňate
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
500 ml mäsového vývaru (instant)
1 lyžica masla
4 lyžice strúhanky
horčica
olej
mleté čierne korenie
1 čajová lyžička soli.

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom. Cibuľu, karotky a zeler olúpeme. Cuketu olúpeme a vyberieme jadrovník. Zeleninu nakrájame na rovnako veľké kocky. Na panvici rozpálime olej a mäso na ňom z každej strany opečieme. Vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Na panvicu dáme zeleninu a podlejeme 350 ml mäsového vývaru. Morčacie stehná položíme na zeleninu a v rúre pečieme pri teplote 180 až 200 oC 30 až 40 minút. Počas pečenia viackrát polejeme vlastnou šťavou, prípadne mäsovým vývarom. Upečené stehná dáme na suchý plech, potrieme horčicou, posypeme sušenými bylinkami a strúhankou. V rúre zapečieme pri vysokej teplote. Mäsový výpek prelejeme cez sito do hrnca, necháme raz prevrieť a vmiešame doň studené maslo. Podľa potreby ochutíme. Zeleninu zohrievame, pokiaľ sa neodparí prebytočná tekutina, ochutíme soľou a korením. Hotovú zeleninu rozdelíme na taniere a pridáme mäso. Šťavu servírujeme zvlášť v omáčniku. Podávame s opekanými zemiakmi, prípadne s čerstvým bielym chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus