Morské raky na benátsky spôsob

  autor   2399x

Suroviny:

12 veľkých račích chvostov v ulitách
4 plátky surovej šunky
2 paradajky
4 malé nakladané uhorky
2 cibule. Poleva: 1 lyžica paradajkového pretlaku
pol šálky medu
2 lyžice octu
1 strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Raky umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cibuľu a paradajky rozpolíme. Na každý zo 4 ražňov striedavo ponapichujeme 3 raky, pol cibule, pol paradajky, 1 nakladanú uhorku a 1 plátok šunky. Med rozmiešame s paradajkovým pretlakom, octom a cesnakom rozotretým so soľou a trocha okoreníme mletým čiernym korením. Zmesou potrieme ražne a marinujeme asi 1 hodinu. Opečieme na grile alebo panvici. Podávame s čerstvým sendvičom a ľahkým bielym vínom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus