Morský ostriež na bielom víne

  autor   2815x

Suroviny:

4 morské ostriež po 300 g
250 ml bieleho vína
1 cibuľa
1 citrón
5 klinčekov
2 bobkové listy
100 ml ovocného octu
500 ml vody
pol zväzku medovky
1 čajová lyžička soli. Ďalej: 200 g masla
1 zväzok zelenej petržlenovej vňate
pol zväzku medovky.

Postup:

Vypitvané a očistené ryby umyjeme pod tečúcou vodou. V hrnci privedieme do varu biele víno, vodu a ocot. Cibuľu rozdelíme napoly a na každú polovičku pripichneme klinčekmi bobkový list. Spolu so soľou, rozpoleným citrónom a medovkou vložíme do hrnca. Nálev varíme asi 5 minút, potom pridáme ryby a na miernom ohni varíme ďalších 15 minút. Maslo roztopíme na panvici a pridáme nasekanú zelenú petržlenovú vňať a medovku. Ryby upravíme na taniere, polejeme maslom a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus