Mousse chocolate

  autor   3037x

Suroviny:

2 vajcia
2 lyžice práškového cukru
2 lyžice rumu
1 lyžica masla
100 g horkej čokolády
100 g mliečnej čokolády
200ml šľahačky
1 plátok želatíny.

Postup:

Želatínu dáme napučať do studenej vody.Nad parou vymiešame vajcia s cukrom a rumom do polohusta,pridáme napučanú želatínu.Miešame kým sa želatína neroztopí.Odložíme nabok.Nad paru dáme roztopiť polámanú čokoládu s maslom.Odložíme.Šľahačku vyšlaháme dotuha.Do misky s čokoládou vlejeme vajcovú zmes,ručne metličkou zašľaháme a potom pridáme šľahačku a opatrne spojíme.Zmes sa musí miešať iba v tomto poradí,aby sa to nezrazilo.Výborná je aj z bielej čokolády.Namiesto horkej a mliečnej dáme 200g bielej čokolády a pridáme ešte 1 plátok želatíny.Dáme stuhnúť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus