Mrkvová polievka s kalerábom

  autor   3064x

Suroviny:

150 g mrkvy
100 g kalerábu
30 g masti
1 cibuľa
100 ml smotany
1 žĺtok
20 g hladkej múky
mäsový vývar (instant)
20 g krúp
kôpor (zelená petržlenová vňať)
soľ.

Postup:

Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme očistenú a nastrúhanú mrkvu a kaleráb. Opražíme, poprášime múkou, znova opražíme, zalejeme mäsovým vývarom, osolíme, pridáme krúpy a uvaríme domäkka. Zjemníme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtok. Namiesto krúpov môžme použiť ryžu alebo zemiaky. Dochutiť môžme lyžičkou cukru a trochou octu, alebo ju okoreniť nastrúhaným muškátovým orieškom. Podávame s nasekaným kôprom alebo petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus