Nátierka zo sójových bôbov s kečupom

  autor   2015x

Suroviny:

200 g sójových bôbov
1 lyžica sójového oleja
2 lyžice kečupu
1 čajová lyžička sójovej omáčky
50 g rastlinného nátierkového masla
3 strúčiky cesnaku
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Sójové bôby uvaríme v mierne slanej vode domäkka. Precedíme, necháme vychladnúť, pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do vhodnej nádoby. Pridáme maslo, 1 lyžicu sójového oleja, 2 lyžice kečupu, 1 čajovú lyžičku sójovej omáčky, rozotretý cesnak a podľa potreby soľ. Z takto pripravených surovín dôkladným premiešaním pripravíme nátierku. Nátierku natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Pred podávaním posýpame nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Nátierka je výbornou pochúťkou na hriankach, ktoré sme opražili nasucho.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus