Nátierka zo zvyškov mäsa

  autor   1755x

Suroviny:

300 g mäsa
2 lyžice sterilizovaného hrášku
4 paradajky
1 nastrúhaná mrkva
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 veľká cibuľa
rastlinný olej
3 lyžice nastrúhaného tvrdého chleba
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Na nátierku môžme použiť každý zvyšok vareného, pečeného alebo duseného mäsa. Mäso nadrobno nasekáme (alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku) a odložíme. Cibuľu nakrájame a speníme na oleji. Pridáme upravené mäso a za občasného miešania ho na cibuľovom základe opražíme. Mierne podlejeme vodou (alebo zvyškom šťavy z vareného, pečeného alebo duseného mäsa). Zahustíme nastrúhaným chlebom, podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, zamiešame a podusíme. Pridáme sterilizovaný hrášok, nastrúhanú mrkvu a lyžicu paradajkového pretlaku. Všetko spolu prehrejeme a natierame na chlieb, pečivo alebo plátky sendviča, ktoré sme nasucho opražili. Podávame s kolieskami čerstvých paradajok.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus