Orientálne hovädzie mäso

  autor   2008x

Suroviny:

400 g hovädzieho mäsa
4 na osminky nakrájané paradajky
2 malé póry
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica sójovej omáčky
2 lyžice oleja
cukor
mäsový vývar
nakrájaná pažítka
nastrúhaný muškátový kvet
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na malé kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme rozotretý cesnak so soľou, muškátový kvet, sójovú omáčku, cukor, korenie a mäso. Premiešame, opražíme, podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a dusíme. Podľa potreby podlievame mäsovým vývarom. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme paradajky, na kolieska nakrájané póry a udusíme domäkka. Ozdobíme kolieskami čerstvej cibule a pažítkou. Podávame s dusenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus