Paradajková omáčka II.

  autor   7929x

Suroviny:

600 g paradajok
1 cibuľa
40 g hladkej múky
2 lyžice oleja
2 klinčeky
celé čierne korenie
cukor
soľ.

Postup:

Paradajky nakrájame a uvaríme domäkka. Z oleja a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú rozriedime šťavou z pretretých uvarených paradajok. Pridáme očistenú cibuľu vcelku, celé čierne korenie, klinčeky a varíme asi 20 minút. Nakoniec osolíme, podľa chuti osladíme a precedíme. Do pripravenej omáčky môžme podľa chuti pridať aj vajcia uvarené natvrdo.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus