Pečené hovädzie mäso s hubami

  autor   2622x

Suroviny:

600 g hovädzieho mäsa zo stehna (alebo z roštenky)
50 g údenej slaniny
200 ml smotany
200 g čerstvých húb
2 paradajky
1 cibuľa
70 g masti
citrónová šťava
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, odblaníme a prešpikujeme plátkami údenej slaniny. Osolíme, okoreníme a opražíme na polovici rozpálenej masti zo všetkých strán. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a očistené, nakrájané paradajky. Podlejeme trochou mäsového vývaru, prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 1 hodinu, potom mäso odokryjeme a za občasného podlievania dopečieme. Na zvyšku masti opražíme očistené huby, ktoré sme nakrájali na plátky. Podlejeme precedenou šťavou z mäsa a udusíme domäkka. Keď sú huby mäkké, pridáme smotanu a podľa chuti citrónovú šťavu. Upečené mäso nakrájame na plátky a polejeme pripravenou omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus