Pečené plnené paradajky

  autor   2916x

Suroviny:

8 väčších paradajok
1 lyžica masti na vymastenie misy
mäsový vývar
soľ. Plnka: 1 lyžica oleja
1 vajce
50 g šampiňónov
3 žmle
3 lyžice mlieka
1 menšia cibuľa
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Z umytých paradajok odkrojíme vÅ•šky a dužinu čiastočne vydlabeme. Paradajky osolíme, naplníme plnkou, uložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, podlejeme mäsovým vývarom a upečieme vo vyhriatej rúre domäkka. Plnka: V rozohriatom oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme očistené šampiňóny, ktoré sme nakrájali na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a udusíme domäkka. Žemle nakrájame na malé kocky, sparíme horúcim mliekom, pridáme k vychladnutým uduseným hubám a nakoniec premiešame spolu s petržlenovou vňaťou a rozšľahaným vajcom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus