Pečeňový guláš

  autor   2443x

Suroviny:

700 g pečene
cibuľa
múka
100 g masti
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Pečeň zbavenú žlčovodov umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame na hrubšie rezne. Rezne vložíme na panvicu na rozpálenú masť a z oboch strán opečieme. Teľaciu alebo bravčovú pečeň opekáme asi 15 minút, hovädziu pečeň musíme po opečení ešte aspoň hodinu a pol dusiť. Pri opekaní do pečene nepicháme, aby z nej nevytiekla šťava. Musí byť prepečená aj z vnútra, nesmie byť krvavá. K opečenej pečeni pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zružovie, pečeň vyberieme, šťavu poprášime múkou a prudko opražíme, zalejeme vodou, povaríme, okoreníme a posolíme. Pečeň dáme naspäť a necháme prejsť varom. Podávame so zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus