Piemontské syrové fondue

  autor   907x

Suroviny:

400 g syra Fontina
250 ml mlieka
4 žĺtky
30 g masla
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
mleté čierne korenie
1 čajová lyžička soli. Okrem toho: hrianky alebo slané tyčinky.

Postup:

Syr olúpeme a nakrájame na malé, tenké kúsky. Dáme do misy, zalejeme mliekom a necháme postáť aspoň 5 hodín. Syr vyberieme z mlieka. Zmiešame ho so žĺtkami a s maslom. Pridáme pol šálky mlieka a všetko spolu uvaríme vo vodnom kúpeli na hustý krém. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Podávame s hriankami alebo slanými tyčinkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus