Pirohy plnené mäsom

  autor   5355x

Suroviny:

150 g uvareného údeného mäsa
1 vajce
500 g hrubej múky
masť
nakrájaná pažítka
soľ. Plnka: 200 g uvareného údeného mäsa z pleca
1 natvrdo uvarené vajce
1 lyžica masti
1 cibuľa
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie.

Postup:

Z múky, vajca, z vody a soli vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme postáť asi 20 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske. Na polovicu cesta poukladáme kopčeky mäsovej plnky, druhou polovicou cesta prikryjeme, popritláčame a ostrôžkou povykrajujeme pirohy. Pirohy uvaríme v slanej vode, precedíme, omastíme a posypeme pomletým údeným mäsom a nakrájanou pažítkou. Plnka: V rozpálenej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme uvarené a pomleté údené mäso, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou. Premiešame s uvareným, nasekaným vajcom a necháme vychladnúť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus