Plátky filé s petržlenom a zeleným hráškom

  autor   2831x

Suroviny:

Filé z treskovitých rýb
¼ sáčku zeleninovej zmesi
maslo
soľ
1 vajce
hladká múka
petržlenová vňať
Príloha: zemiakové hranolky

Postup:

Plátky filé necháme chvíľu namočené v mlieku na zjemnenie chuti. Potom ich vyberieme, odkvapkáme, osolíme a postupne obaľujeme v múke, v rozšľahanom vajíčku, do ktorého sme pridali štipku soli, nasekaný petržlen a 2 PL vody. Takto pripravené filé kladieme do vymasteného pekáča a na každý plátok dáme kúsok masla. Podlejeme trochou vody a pečieme v horúcej rúre cca 30 min. Krátko pred servírovaním posypeme rybie filé zeleninou. Po chvíli pekáč vytiahneme z rúry a hotové jedlo podávame s hranolkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus